March Brown, szo, 2011-12-10 21:50
Ha rendben lezajlik a balinos légycsere, akkor mit szólnátok hozzá, ha januárban csinálnánk egy ilyet is. Bármilyen nedves légy, spider, hackle fly, palmer és szárnyas is "beszállhat". Ismét egy 10-12 fős létszámra gondoltam. Nos?
Ja, olyan 8-as, 10-es horogra kötöttekre gondoltam. Legyen ez még egy behatárolás.
Mire aztán ezekkel készen leszünk, itt is a tavasz. 
»
- Belépés a hozzászóláshoz

Akkor köss kisebb gurgit. Én imádom őket, az egyik legjobb balincsali. Tavasszal akár 8-10 es horgon is fogós! Aztán jöhetnek egészen 2-0 ig
Egyszerű a filozófiám: Töltsd meg, ami üres! Ürítsd ki, ami teli van! Vakard meg, ahol viszket!
tudod, az en tudasommal meg nem mukodik jol... vagy tul nagyok lettek a gurglereim vagy dobastechnikam szar.. s attol tartok az utobbival vannak gondjaim meg boven ... szoval ezekhez a legyehez en eddig mindig elovettem a #8-ast , azzal konnyebb volt es oda szalltak ahova akartam... persze az en lovotavomon belul
de majd lesz jobb is
Pali
A csajok azt mondjak jo pasi vagyok, s ha tudnak milyen jo csaj !!!
Miért, a gurglerhez kevés az ötös??
-------------------------------------
clogflyfishing.blogspot.com
igen , osszekevertem gurgler legyekkel...... nekem az ozszor legyeim olyanok mint a chochito: RONDA es ..... nem FINOM
szoval az mar nem az en palyam
Pali
Ma meg kaptam én is a szállítmányt. Élőben nagyon frankók. A fotókon nem igazán tetszettek, de így élőben ... jobbnál jobbak.
Kösz!!
Üdv: Emil
A hódok áldozata.
van ám zavar....
"...én még nem láttam és azt se tom, hogy kell jegyet venni, de állítólag csikorogva folyik a víz a domik közt." Mand
oooohhh en lehet kiszallok, bar maris van valami a fejemben :) ( ezek lehet, hogy az #5-os bothoz talan nagyok, a #8-as palcahoz meg tul kicsik? < bar tul kicsi olyan nincs is >) koszonom szepen mindenkinek !!! mint mar irtam , nekem ezek a szarnyas legyek meg nagyon tavol vannak ... inkabb a nimfak mukodnek nalam es azokban ugyesebb is vagyok ( talan
)
Pali
Gratulálok mindenkinek, nagyon szép gyüjteményt kaptam, nagy az örömöm. A hétvégén bekeretezem őket, de mindegyket reprodukálni fogom rendeltetésszerű használatra.
A muddleresre meg vehetitek úgy, hogy be is neveztem.
Örülök, ha segítettem siettetni a telet.
Következőre, már csak a szezon után, egy Muddler variáció, kizárólag 8-as, 4X-es horogra? Olyan variánsok, amik elsősorban itthon üzemelnek...
'nekem nem hiányzik a "minnél többen legyenek",'
Már engem is itthon vártak, csodálatosak, köszönöm mindenkinek, remélem ezt majd megismételjük.
Subidúú, nekem is megjött a garnitúra, és - Móré Gyurihoz csatlakozva - megállapítom, hogy még lelkesítőbbek élőben, mint a fotókon!

Köszi minden résztvevőnek és spec.thx. MB Levi értelmi szerzőnek!
"A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért, amik vagyunk."&
Köszi mindenkinek,és különösen Lacinak aki lefotózta,mert áprilisig csak a képeket tudom nézegetni

pufi
A valóságban még jobbak mint a képeken!
nagyon orulok ennek a sok szarnyas rovarnak, mert nekem ezeket meg nem sikerult megkotnom , hamar feladtam igazsag szerint
... s most mar lesz a dobozomban ilyen is... ha egyeszer eljutok a klubba, szeretnem ellesni , hogy " mi a csel ? " 
Pali
Még nem érkeztek meg, de a fényképeket nézegetve már most csorog a nyálam. Alig várom, hogy kinyissam a dobozt, és megtapizhassam mindet.
Némelyikről szivesen olvasnék részletesebb leírást is, mondjuk a főoldalon. (És talán nem csak én.)
Nagyon szép és étvágygerjesztő legyeket kötöttetek! Remélem, hogy a djb triónak is ez lesz majd a véleménye!
Az mindenesetre nagyon szembeötlő, hogy a legyek zöme alapjában véve hasonló felépítéssel készült... domijászbalinra gondolva a legtöbbeteknek nagyjából ugyanarra a formára járt az agya. Tanulságos.
Feladtam a cuccokat!
Köszi Zotyó, tökéletes!
Les'
"A vadon élő hal túl értékes ahhoz , hogy csak egyszer fogják ki"
Lee Wulf
Ha így jó akkor a többiről is ahogy kiderül kié .......... későbbi keresésnél tán jól jön.
Akár önbevallás alapon is mehet, hogy mindenki bekommenteli magának.
"A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért, amik vagyunk."&
Nem tudom meg lelet e oldani , Levi a képek számozásának megfelelően írna ide egy névlistát és valaki aki jogosult belenyúlni a dologba odaírná a kép alá a neveket, mi meg szépen megköszönnénk neki.-hajlongós smile-
Üdv.
Les'
Lee Wulf
Jók a fotók
, csak kár hogy a készítő neve nincs feltüntetve.
Végig néztem őket, gratulálok mind a készítőiknek, és mind neked, Leslie hogy lefotóztad őket ilyen profi módon.
Sziasztok
Elkészültek a fotók a képtárban megtekinthetők.
Sajnos nem minden légyről tudom, hogy ki az elkövetője ezért a készítő nevét nem tüntettem fel.
Ha gondoljátok odaírhatjátok.
Köszi a legyeket srácok!
Üdv.
Les'
Lee Wulf
Köszöntem, én is így raktam össze! Egyébként magasan a hackle wet fly kategória vitte el a pálmát! De majd megkérem Lezlit, ha már úgyis baszakodik a fotózással, kattintgasson mindegyikről képet, aztán lehet albumot csinálni nekik a képek között.
Cs.B.! A tollakat külön küldöm, mert kicsi a boríték!
Bár nem én lettem megszólítva, de az enyém a sárga. De majd elmondja a véleményét Emil is.
Levi. igen én a narancs szárnyúakat készítettem.
Üdv: Emil
A hódok áldozata.
Na, kiszortimentáltam a legyeket, még Manitú holmiáért kell elmennem holnap délután, oszt hétfőn indítom mindenkinek. Egy kérdés! Emil, Tiéd a narancssárga szárnyú, ugye? Akkor Totié a sárga?
ma vegul en is feladtam a legyeimet, megneztem Oket nem ette meg meg a moly ... felettem atcsaptak a hullamok, a napot sem lattam nemhogy a Postat... de mar uton vannak ma reggeltol
Pali
Nna. Most már az enyéim is úton vannak. Remélem Leventéhez, de semmire nincs garancia, mivel a menyasszonyomra bíztam a postázást.